*

*

2011. március 14., hétfő

Hereg-rét - Borz-kút - Malom-hegy - Toldi-bérc - Vörös-kő forrás - Toldi bérc - Lambot - Lök bérc - Imó forrás - Fekete-len forrás - Hereg-rét (2011.03.13.)





A túra a 2010.07.27-én megtett kirándulás variációja, a szintkülönbség kb. 200 m, a két túra hosszú nagyjából megegyezik.



A Hereg-rétről a Vörös-kő alsó forrásig azonos útvonalon haladunk. A fenti kép a Fekete-len hegy északi oldalán készült, ahol éppen fakitermelés folyt; mivel a fák rügyei még nem pattantak ki, ráadásul a közvetlenül az út mellett levő részt kiirtották, jól láthatóvá vált a Tar-kő (balra) és a Három-kő (jobbra) letörése.

Sajnos, az időszakos források egyike sem volt aktív, az Imóig fel sem kapaszkodtunk, mivel a patakmeder is teljesen száraz volt. A korábban leírt útvonalról a Vörös-kő forrásnál térünk le, ahonnan visszakapaszkodunk a Toldi bérc nyugati oldalán, majd visszatérünk egészen a zöld jelzésig (zöld szaggatott vonal). 



A zöld jelzésen déli irányban haladunk mintegy 2 km-t a Lambot és Lambot hegyese gerincén, majd a Lök bércen ereszkedünk le a völgybe (zöld folytonos vonal). Innen a túraútvonal megegyezik a korábban leírttal.

Nincsenek megjegyzések: